Megújult könyvtárak - Tarnalelesz

A tarnaleleszi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2016-ban újult meg. 
A lakosság könyvtári ellátásának biztosítására a községi önkormányzat könyvtári szolgáltató helyet tart fenn, a nyilvános könyvtári szolgáltatásokat az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár biztosítja.
Tarnalelesz község önkormányzata a nyilvános könyvtári szolgáltatás fogadásához megteremtette a legszükségesebb feltételeket. A könyvtári szolgáltatások céljára a művelődési ház épületében - mely az óvoda és az általános iskola szomszédságában található - egy külön bejárattal rendelkező könyvtárhelyiséget biztosítanak 108 m2-en. 
Az önkormányzat a könyvtári helyiség felújítását már 2014-ben elvégezte: pályázati forrásból korszerűsítették a világítást és kicserélték az ablakokat. Ezen túl saját forrásból felújították a homlokzatot és a könyvtári helyiség padlózatát, lecserélték a tetőt és a belső falak tisztasági festést kaptak. 
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásából 2016-ban megvalósult a helyiség korszerű bútorozása is: az ülőbútorok, a polcok teljes cserjéje, a szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok és számítógépes asztalok beszerzése.
A településen kiemelten fontosnak tartják a 14 éven aluli könyvtárhasználók megcélzását, ezért – a megyében már több helyen megvalósult könyvtári gyereksarok mintájára – egy játékos, a gyerekek igényeit szem előtt tar gyermek és ifjúsági sarok kialakítását is megvalósították. 

Fotógaléria