Digitális Esélyegyenlőség Terem

Szolgáltatásaink megszervezésében arra törekszünk, hogy mindenki élni tudjon az információk szabad hozzáférését deklaráló állampolgári jogával, a speciális segítséggel élők is. Az információhoz és az azt hordozó dokumentumokhoz jutás útját e rétegek számára speciális csatornák kiépítésével könnyítjük meg.
A Digitális Esélyegyenlőség Terem kialakításával segíteni szeretnénk abban, hogy a digitális írástudás elsajátítása, az elektronikus eszközök megismerése, az internet kiterjedt használata minél szélesebb körben elérhető legyen.
A könyvtár földszintjén teljes körű akadálymentes környezetben fogadja látogatóit a legkorszerűbb gépekkel, digitális táblával felszerelt oktatótermünk. A csoportos informatikai foglalkozásoknak, adatbázis bemutatóknak, tematikus napoknak, egy - két hetes számítástechnikai tanfolyamoknak helyet adó terem a mozgáskorlátozottak számára kerekes kocsival is megközelíthető. Hallássérült használóink tájékozódását beépített jelerősítő indukciós hurok, látássérült látogatóinkat speciális vakolvasó szoftver alkalmazása segíti az információk megszerzésében.
 


Fenntartónk

Eger város

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 

 

EBSCO eBooks

 

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár


Támogatónk:

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja